Teksti suurus:
A A A

Suurõppus SIIL 2018

Kestvus: 02.05.2018 - 14.05.2018
2.–14. maini kogu Eestit hõlmav ja Kagu-Eestis ning Põhja-Lätis kulmineeruv õppus Siil 2018 on taasiseseisvunud Eesti suurim õppus.

Siil 2018 toob kokku enam kui 15 000 kaitseliitlast-naiskodukaitsjat, kaitseväelast, liitlast, politseinikku ja päästetöötajat harjutamaks laiapindse riigikaitse tegevusi.

Õppuse peamine fookus on maakaitse nii konventsionaalse kui ka tavatu sõjapidamise raamistikus.

Õppus on jagatud kahte etappi: 6. maini kestva esimese etapi jooksul formeeritakse Kaitseliidu ja Kaitseväe üksused ning saavutatakse lahinguvalmidus. Kaitseliidu kergejalaväekompaniid ja korrakaitseüksused harjutavad koos Politsei- ja Piirivalveametiga sisejulgeoleku ülesannete täitmist, sealhulgas Naiskodukaitse toel elanikkonna evakuatsiooni läbi viimist.

Õppuse esimese etapi tegevused toimuvad peamiselt 5. ja 6. mail avalikus ruumis tagamaks tegevuste võimalikku reaalset läbiviimist.


Ajavahemikul 4. mai – 7. mai liiguvad Kaitseliidu üksused TALLINNA, SAUE, MÄNNIKU, KEILA, NÕMME, KLOOGA, HUMALA, SAKU ja TÜRISALU piirkondades.

KEILA linnas viib läbi Kaitseliit ja PPA ühisoperatsiooni „Keila lukku“ 4.mai kuni 5.mai. Operatsioonil rajatakse koostöös PPA-ga kontrollposte ning Kaitseliit viib läbi patrulloperatsiooni Keila linnas.

KEILA linna piirkonnas, raudtee vahetus läheduses, rajatakse kontrollpostid, mis ei sega raudteeliikluse korraldust.
Õppelahingutes kasutavad kaitseliitlased imitatsioonivahendeid (paukpadruneid, suitsugranaate ja lõhkepakette), mis ei kujuta elanikele ja õppuse territooriumile jäävatele asutustele ja raudteele ohtu.

SAUE ja SAKU linnas viib Kaitseliit läbi patrulloperatsiooni 5. mail.

HUMALA (Harju maleva territoorium) ja TÜRISALU (raketibaas) aladel viiakse 6.mail läbi lahingoperatsioon, mille käigus harjutatakse „vastase“ poolt hõivatud maa-ala puhastamist.

Õppusega kaasneb kaitseväe värvides sõidukite liikumine. Seoses õppelahingute ja sõidukite liikumisega võivad teedel olla ajutised liikluspiirangud. Kaitseliit palub olla õppuse ajal tavapärasest tähelepanelikum ning jälgida liikluskorraldust.

Õppelahingutes kasutavad kaitseliitlased imitatsioonivahendeid (paukpadruneid, suitsugranaate ja lõhkepakette), mis ei kujuta elanikele ja õppuse territooriumile jäävatele asutustele ohtu.

Tegu ei ole demonstratsioonesinemisega, vaid osaga suurõppusest SIIL 2018 ja Kaitseliidu Tallinna malev loodab elanike mõistvale suhtumisele.